text

Bánh Xèo:

Banh xeo är en typisk och populär vietnamesisk maträtt. Namnet ”banh xeo” kallas också för ”känd kaka”.  Banh xeo är gjord av rismjöl, socker, matolja, vatten, kokosmjölk och färska grönsaker, kött och räkor.

Den steks i het olja för att skapa en krispig och mjuk skorpa, till fyllningen tillkommer lika grönsaker, kött och räkor.  Pannkakorna är söta, krispiga och har en underbar doft av olika ingredienser. Den serveras vanligtvis med en speciellt dippsås, som består av fisksås, socker, vitlök, chili och citron.

text

Gỏi Cuốn:

Goi cuon är en vietnamesisk maträtt som älskas för sin unika attraktionskraft. Det är en lätt och ganska enkel rätt att tillaga, men ger ändå en fräscht, krispig och läcker smak. Goi Cuon är gjord av rispapper, fläsk, kyckling, räkor, färska grönsaker och örter. Till Goi Cuon tillkommer olika dippsås, dem vanligaste är fisksås eller hoisinsås vilket ger en känsla av kryddig sötma och en underbar känsla av läckerhet.

Hitta hit